Pikapäivitys ja tulevia artikkeleita

Edellisestä kirjoituksesta on vaivaiset 1,5 vuotta. Bloggaaminen ei selkeästi ole prioriteettilistallani korkeimmalla pallilla, mutta mielessä se on kyllä ollut. Keskeneräisiä kirjoituksia on ainakin tusinan verran, joista muutamat jo vanhentuneita. Useita on kuitenkin edelleen työn alla ja ehkä näkevät hyvällä onnella päivänvalonkin. Tässäpä hiukan ennakkomaistiaisia.

Tutkan alle: tein jokin aika sitten päätöksen luopua leväperäisestä henkilökohtaisesta tietoturvapolitiikasta. Läpsyn poskelle saavat mm. Apple, pankit ja kauppojen etukortit. Voiko ja kannattaako varautua Orwellilaiseen yhteiskuntaan ja kuinka se tapahtuu?

Jolla: Tutkan alle -projektiin liittyen vaihtuu myös puhelin. Sailfish OS ja Jolla ovat tuulahdus uutta, mutta onko siitä Applen tai Microsoftin (ent. Nokian) puhelimien korvaajaksi?

–  Auto Saksasta: onko auton ostaminen Saksasta monimutkainen prosessi? Ei, jos kysyt minulta plus parhaat vinkit huijausten välttämiseksi.

Sijoitusasunto Virosta:  kannattaako sijoitusasunnon ostaminen Virosta? Kuinka se tapahtuu?

Yritysten alv-laskutusvirheet yleisiä:  Suomessa arvonlisäverokanta on muuttunut useaan otteeseen viimeisten vuosien aikana. Tästä aiheutuu paljon harmia; jotkut veloittavat alvin vanhan kannan mukaisesti, jotkut laskevat se väärin muista syistä. Hyvänä esimerkkinä n. vuosi sitten huomaamani virhe erään suuren yrityksen laskutuksessa, jonka vaikutukseksi arvioin useita satoja tuhansia euroja ylimääräisinä arvonlisäveroina per vuosi. Missä tehdään yleisimmät virheet?

Kommentoihan, jos jokin näistä aiheista kiinnostaa erityisen paljon. Kiitos!

Yksi vastaus artikkeliin ”Pikapäivitys ja tulevia artikkeleita

  1. Onko asunnon ostaminen Virosta enää oikea sijoitus? Tallinnassa käy paljon matkailijoita, joten olisikohan tuottoisaa kohdistaa asunnon käyttö ko ryhmälle? Itse Tallinnassa äsken majoittuneena toteaisin kysyntää olevan myös muille majoitusmuodoille kuin hotelleille. Myös suomalainen huoneistomajoitusyrittäjä kertoi perheiden majoittuvan nykyisin mieluummin normiasuntoihin kuin hotelliin, joista harvemmin löytää perheille sopivia huoneita. Liekö tässä tuleva majoitusmalli matkaajille?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *