iPhone 4 ja kotipainikkeen korjaus


Tunnetusti Applen iPhone-puhelimien yksi suurimmista heikkouksista on kotipainikkeen toiminnan loppuminen jossain vaiheessa puhelimen käytön elinkaarta. Itselläni iPhone 3G:stä kotipainike sanoi sopimuksen irti n. kahden vuoden kohdalla, iPhone 4 kohdalla jo puolentoista vuoden jälkeen. Harkitsin jo iPhone 5:n hankkimista kunnes törmäsin kotipainikkeen ”uudelleenkalibrointiin” – sen tehtyäni kotipainike on toiminut lähes kuin uudessa puhelimessa. Totta vai kuvitelmaa, en ole varma, mutta mielestäni painike toimii nyt, eikä myöskään maksanut mitään.

iPhone 4 kotipainikkeen uudelleenkalibrointi:
1) Avaa jokin puhelimen alkuperäisistä sovelluksista, kuten Sää tai Pörssi
2) Paina virtapainiketta niin kauan, kunnes ”sammuta” teksti tulee näytölle
3) Vapauta virtapainike
4) Paina ja pidä kotipainiketta pohjassa niin kauan, kunnes näyttö palaa ikoninäkymään
5) Valmis

Mikäli tämänkään operaation jälkeen kotipainike ei ala toimia, vaihtoehdot ovat vähissä. Valtuutetut Apple-huollot korjaavat ilomielin kotipainikkeen pientä korvausta vastaan, mikä on käsittääkseni n. 200 euroa.

Itseäni ihmetyttää kaksi asiaa. Miksi kotipainike ei kestä normaalia kulutusta paria vuotta pidempään? Miksi tämä kotipainike pitää ”kalibroida”? Painikkeen tilathan ovat ”painettu” tai ”vapautettu” – kosketusnäytön kalibroinnin suhteen tässä olisi jotain järkeä. En ymmärrä. Epäilen näiden olevan osa Applen pakkomyyntistrategiaa, kuten ohjelmistopäivitykset > 2 vuotta vanhoihin iPhoneihin, jotka renderöivät puhelimen niin hitaaksi, ettei sitä järkipäinen enää käytä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *